Заложници от пациенти и медицински екип. Това е резултатът от

...
Заложници от пациенти и медицински екип. Това е резултатът от
Коментари Харесай

От Донецк: Руски военни обстрелват лекари и пациенти в болница в Мариупол, хората се крият в мазето

Заложници от пациенти и медицински екип. Това е резултатът от окупацията на  Мариупол, заяви в Telegram ръководителят на регионалната военна администрация в Донецк Павел Кириленко.

Мариупол е под съветска обсада повече от две седмици. Той е притиснат от две страни: съветските военни не пускат жителите от него и не пускат в него филантропични доставки, най-вече храна, оповестява " Настоящее время ".

Тази вест съумя да съобщи един от болничните служащи. Допълнителен откъс: „ Невъзможно е да се излезе от болничното заведение. Стрелят мощно, ние стоим в мазето. Автомобили не могат да се придвижат до болничното заведение от два дни. Наоколо горят високи здания. Руснаците доведоха 400 души от прилежащи къщи в нашата болница. Не можем да излезем “, съобщил Кириленко.

Според ръководителя на района преди дни съветските военни съвсем са разрушили болничното заведение, само че личният състав и пациентите останали да работят и да се лекуват в мазето.

Според локалните управляващи всеки ден Мариупол е обстрелван от артилерия, " Град " и минохвъргачки, в него на практика не са останали незасегнати къщи. Военни специалисти считат, че жестоката обсада е проведена от съветските военни, с цел да може да се окаже напън върху Украйна в мирните договаряния, с цел да се откаже от стратегически значимия регион на брега на Азовско море, съобщи настоящо.ком.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР