Заложникът, които беше държан при обир на магазин на технологичен

...
Заложникът, които беше държан при обир на магазин на технологичен
Коментари Харесай

Полицията в Амстердам: Българин е бил заложник при обир на магазин

Заложникът, които беше държан при грабеж на магазин на софтуерен гигант в Амстердам, е българин, съобщи Българска телеграфна агенция.  

Въоръженото нападение  продължи към 6 часа, преди похитителят да бъде хванат от полицията. Заподозреният е 27-годишен мъж от Амстердам. За да пусне заложника, похитителят е желал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той е заплашвал, че в случай че настояванията му не бъдат задоволени, ще се самовзриви.   

Заложникът е бил българин, заяви полицията, само че не разкри неговата идентичност. 

Нападателят е бил обезвреден, откакто напуснал постройката, с цел да последва мъж, който преди този момент държал на мушка, само че в даден миг той съумял да избяга, заяви полицията.

Десетки хора бяха съумели да избягат от магазина невредими преди този момент, оповестиха локални медии. Полицията не даде информация за точния им брой. 

Последният останал пленник също сега е в сигурност.

Кадри от мястото на събитието, споделени в обществените медии, демонстрираха по какъв начин нападателят заплашва невъоръжено лице с оръжие. Свидетели оповестиха, че са чули изстрели.

Полицията е била осведомена за обира към 17.40 ч. локално време (18.40 ч. българско време) във вторник. Районът към магазина е бил отцепен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР