Заложничеството е плод на неудоволствието на извършителя. Имало е предварителни

...
Заложничеството е плод на неудоволствието на извършителя. Имало е предварителни
Коментари Харесай

Ботьо Ботев за заложническата криза край Сандански: Действано е изключително бързо, перфектно, професионално

„ Заложничеството е плод на неудоволствието на причинителя. Имало е предварителни признаци за основаването на такава обстановка, които не са стигнали до органите на Министерство на вътрешните работи. Можело е да се плануват някои неща “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ криминалистът Ботьо Ботев във връзка рецесията със заложници в село Вълковокрай Сандански. Похитителят е отправял закани посредством обществените мрежи.

„ Подценени са нещата, както нормално е в такива обстановки. Проблемът е извънредно комплициран. Полицаите са могли да стрелят против похитителя, само че би трябвало доста точно и тъкмо да се реши по какъв начин да се подходи в такава обстановка. Целта е да се проведат мероприятия да не се допусне пукотевица, тъй като могат да загинат почтени хора “, добави той.

„ Трябва да се направи персонална оценка на хората, които са забъркани. Симптоми е имало, само че няма информация стигнало ли е до службите. Другото рисково е, че не е получена информация за противозаконното му оръжие, а той го е и употребявал. В хода на следствието ще стане ясно. На черния пазар може да се сдобиеш с всичко, което пожелаеш. Сега е малко по-затегнат контролът. Преди години в заводите край Казанлък и в други фабрики на части се изнасяха заготовките, които се правеха и се сглобяваха. Това беше огромен проблем. Сега не е по този начин “, разяснява криминалистът.

„ Не са били доста заложническите дейности. Тук е действано съвършено от професионална позиция. Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е първият на тази служба, който преди този момент е минал през престъпните служби, минал и по линия на убийствата. Работил е и под мое управление. Действано е извънредно бързо, съвършено, професионално и с ангажиране на всички, които са способни да вземат присъединяване. Това е дало резултат “, акцентира Ботьо Ботев, написа обстоятелства.бг.

„ Трудно е да се направи и да се планува по какъв начин ще постъпи подобен човек. Това е въпрос на субективна оценка. Нещата са особени. Има раняване на бащата. Скандал ли е станал, с цел да се употребява оръжието. Следващите му дейности са прекомерно необективни от позиция на осъщественото действие – самичък е уведомил за това какво е направил. Това е необичайно. Тук към този момент може да се гадае “, изясни още той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР