Заложническата криза, започнала когато въоръжен мъж поиска от банка в

...
Заложническата криза, започнала когато въоръжен мъж поиска от банка в
Коментари Харесай

Заложническата криза в банка в Бейрут приключи с арест на нападателя


Заложническата рецесия, почнала когато въоръжен мъж изиска от банка в Бейрут да му разреши да изтегли блокираните си спестявания, завърши без потърпевши, а той се съобщи, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Според управляващите 42-годишният Басам аш Шейх Хусейн (на фотографията долу) е влезнал в банката с ловна пушка и туба бензин и заплашил да се самозапали, в случай че не му разрешат да изтегли парите си. След часове на договаряния, той е приел предложение на банката да му разреши да изтегли част от влога си от 200 000 $.



След това мъжът освободи взетите за заложници чиновници и се съобщи.

 

Общо индивидът е получил 30 000 $ в брой. По време на договарянията нападателят е отхвърлил предлагането на шефа на банковия клон да заплати сметката за болничното лекуване на татко му.

 

В края на 2019 година ливанските банки, изпитващи дефицит на парични средства, вкараха строги ограничавания за изтегляне на средства в задгранична валута. Днес страната страда от най-тежката икономическа рецесия в актуалната си история, като три четвърти от популацията е изпаднало в беднотия, а цената на ливанската лира по отношение на щатския $ спадна с над 90 %.

В резултат на случая ръководителят на съюза на банковите служители Жорж ал Хадж прикани Министерството на вътрешните работи да подсигурява сигурността на работата на финансовите институции в столицата.

 

 

На собствен ред водачът на Общественото съдружие на излъганите инвеститори Низар Ганем Ганем изрази страдание, че " сложните условия, в които се намират милиони ливанци, изгубили спестяванията си, ги тласкат към обезверени дейности ".

 

" Този ​​инцидент не е първият, нито последният, сходни дейности на нуждаещи се ще продължат, до момента в който държавното управление и банките не изработят механизъм за решение на казуса ", предизвести той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР