Заложили сме срок от шест месеца, след това цената на

...
Заложили сме срок от шест месеца, след това цената на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Сбъркахме с правителството, защото сбъркахме на изборите

Заложили сме период от шест месеца, по-късно цената на електрическата енергия би трябвало се възстановява. Но всички тези организации са публични и не могат да вдигнат цената, както прави бизнесът. Техните разноски би трябвало да бъдат обезщетени на 100% от страната. Това съобщи в изявление за "Денят онлайн " по Nova News депутатът от и някогашен министър на енергетиката във връзка предлагането на страната да покрие разноските за ток на църкви, детски градини и културни институции.

По думите му, в случай че цените не са се нормализирали и след половин година, е допустимо подпомагането да бъде удължено с още шест месеца.

Църквите от епохи не са затваряли, а в този момент ситуацията е толкоз тежко, че обмислят някакво краткотрайно затваряне. За разлика от компаниите, които подвигат цените, тези организации не могат да вдигнат цените, уточни Добрев.

Народният представител съобщи, че у нас има голяма инфлация, която за ноември е била 7,8%, а прогнозата е през февруари и март да надскочи 10%.

Причината за тази инфлация е неналичието на обезщетения, тъй като в случай че бяха дадени обезщетения още през ноември, цената на хляба нямаше да скочи толкоз доста. Бизнесът беше склонен да заплати 25% от нарастването, само че в този момент поддръжката на държавното управление към бизнеса е към 1/4 от цената на електрическата енергия, която бизнесът ще заплати, разяснява някогашният енергиен министър.

Според него към този момент няма значение какви ограничения ще се подхващат, тъй като "цените са вдигнати и инфлацията е налице ".

Сбъркахме с държавното управление, сбъркахме на изборите. Настояваме за отплата на бизнеса още от декември. България е единствената страна, в която няма обезщетения за бизнеса, това е казусът. При нас инфлацията е отвън всевъзможен надзор, разкритикува властта.

В умозаключение депутатът уточни, че рискът да спрат доставките на газ около спора сред Русия и Украйна е най-малък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР