Заложеното в проекта за бюджет 2022 не е полезно за

...
Заложеното в проекта за бюджет 2022 не е полезно за
Коментари Харесай

Сачева: Бюджет 2022 просто печели време на правителството

Заложеното в плана за бюджет 2022 не е потребно за обществото, а просто печели време на държавното управление. Така Деница Сачева от ПГ на ГЕРБ разяснява по Българска национална телевизия план-сметката на кабинета, която тази седмица влиза за разглеждане от парламентарните комисии.

Според Сачева бюджетът стъпва върху неверна прогноза - заложената инфлация е нереалистична като се чакат тя да доближи по-висока стойност от заложеното - към 7% съгласно макроикономическата прогноза на Българска народна банка. Икономическият напредък също се чака да е по-нисък.

Така инфлацията ще " изяде " увеличената минимална работна заплата и пенсии, сподели Сачева.
Любомир Каримански: Инфлацията ще се стабилизира към средата на годината
Около средата на годината се чака инфлацията да се стабилизира, сподели по БНР Любомир Каримански, народен представител от Има Такъв Народ и ръководител на бюдже...
Прочети повече
" Един бюджет който стъпва на неверна прогноза, един бюджет, който залага неверен стопански напредък, един бюджет, който планува съществени обществени заплащания, само че за сметка на заеми, не може за е потребен за обществото. Това е един бюджет, който сега купува време на държавното управление, само че сигурно не взема решение проблеми ", посочи Сачева.

Деница Сачева акцентира още, че не би трябвало да гледаме на проектозакона като на годишен бюджет, тъй като със декларираната актуализация през юли, той ще бъде в действие единствено сред 1 април и 30 юни.

Тя насочи апел към ръководещите да се компенсират неотложно публичните институции, потребяващи ток за небитови клиенти като учебни заведения, детски градини, общини, манастири и лечебни заведения. Вчера това предложение на ГЕРБ беше отхвърлено от парламентарната комисия по енергетика.

Сачева отхвърли обвиняванията, че единствено кметове на ГЕРБ вкарват режим на уличното осветяване и прикани държавното управление да се запознае с действителната обстановка в обитаемоте места в страната.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР