Заложените параметри в сегашния План за възстановяване и устойчивост не

...
Заложените параметри в сегашния План за възстановяване и устойчивост не
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Има възможност да предоговорим Плана за възстановяване и устойчивост

Заложените параметри в настоящия План за възобновяване и резистентност не са добре за България. Предходното държавно управление е поело ангажимент в ПВУ за понижаване с 40% на въглеродните излъчвания, което значи, без да е записано в Плана, затваряне на съответни енергийни мощности, които работят на въглища. Това са ТЕЦ-овете Марица Изток 2, 3 и други мощности, които в случай че бъдат затворени, ще нанесат вреда на българската стопанска система и в сигурността на енергийната система у нас и в района. Това сподели пред публицисти министър председателят Гълъб Донев, който е на посещаване в Калофер.

Донев съобщи, че са в непрекъснат контакт с другите служби на Европейска комисия и в случай че ЕСК схване, имат опция да предоговорят, заложеното в Плана. Той в този момент задължава България още тази година да понижи с 10% въглеродните излъчвания, което за нас не е задоволително, сподели Донев. Служебното държавно управление ще упорства този стихотворец ангажимент да бъде преразгледан и отложен във времето.

Донев съобщи, че ще внесат и електроенергийна тактика, която да покаже развиването на този бранш у нас в вероятност. Предвижда се залагането на нови нуклеарни мощности. Ще бъдат заложени всички вероятни източници - както зелената сила, възобновимите енергийни източници.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1008197870583922/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР