Заложена е една бомба, която трудно може да бъде обезвредена,

...
Заложена е една бомба, която трудно може да бъде обезвредена,
Коментари Харесай

Може и да нямаме бюджет, ГЕРБ и Промяната се карат за 1,2 млрд.лева, каза Корнелия Нинова

Заложена е една бомба, която мъчно може да бъде обезвредена, предстоят кавги, предизвести водачът на Българска социалистическа партия

" Може и да нямаме държавен бюджет за тази година, тъй като сред така наречен коалиция – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС цъка една сериозна бомба, която мъчно ще бъде обезвредена. "   Това сподели пред публицисти в Бургас водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Днес тя се среща със структури от Бургаска област, Ямболска и Сливенска, с цел да ревизира готовността им за локалния избор.

Малко преди този момент тя приказва пред медиите по настоящи тематики.

Има един скандал сред „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и ГЕРБ-СДС, който е на път да взриви бюджета. Днес на тристранка се разискват финансовите рамки на Национален осигурителен институт и НЗОК. Там има една бомба, която цъка и не може да бъде обезвредена. Става въпрос за 1,2 млрд.лева от БЕХ. Асен Василев ги е заложил като доход в бюджета. Това са 100-процентовите дивиденти от енергийните сдружения, които той желае да събере. Предвидил ги е като доход, само че тези пари ги няма. Според него съществували два доклада на БЕХ – единият от февруари, в който тази сума попада и втори, няколко месеца по-късно, когато със счетоводни спекулации тези пари са скрити. Те обаче би трябвало да влязат като доход, тъй като против тях стои избран разход. В същото време съдружният им сътрудник ГЕРБ-СДС посредством Делян Добрев алармираха прокуратурата против Асен Василев, че желае да вземе тази сума и да банкрутира БЕХ. От една страна съдружните сътрудници спорят за тези пари, а от друга Василев се кара със служебния кабинет. Ето в това положение влиза бюджетът в Народното събрание. Това значи, че к оалиционните партии могат да не гласоподават дружно маркорамката, което ще докара до нови плаващи болшинства и в последна сметка можем да останем без бюджет “ , предизвести Нинова.

Според нея, в случай че ПП-ДБ и ГЕРБ не се схванат за тези 1,2 мрд.лева ще се режат разноски, евентуално обществени, и това е една от аргументите Българска социалистическа партия да не поддържа финансовата рамка.

Корнелия Нинова счита, че при актуалната обстановка мъчно ще влязат и пари от Плана за възобновяване, тъй като би трябвало в незабавен порядък да се одобряват 10 закона.

„ Губим време, до момента в който те се карат за регулатори, за постове, за каквото се сетят. Нито един от тези закони не помръднал.  Тази коалиция не прави нищо в Народното събрание, единствено си разделя постовет е. В бюджета е планувано от Плана за възобновяване да влязат 1,1 млрд.лева, които в случай че ги няма, ще стане ужасно “, сподели Нинова.

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия ще предложи собствен план за бюджет, в който дефицитът ще бъде вдигнат до 4 %.

Очаквайте по-късно изявление с водача на Българска социалистическа партия!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР