Залогът на тези избори е огромен и ще определи дали

...
Залогът на тези избори е огромен и ще определи дали
Коментари Харесай

Румен Радев: Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи

Залогът на тези избори е голям и ще дефинира дали ще продължат започнатите процеси по излекуване на държавността или задкулисието ще получи още веднъж институционална власт. Затова приканвам всички сънародници, без значение дали сте тук или надалеч от Родината, да бъдем съпричастни с нейното бъдеще и да гласуваме.

Това съобщи президентът и претендент за втори мандат Румен Радев откакто гласоподава на изборите за президент и вицепрезидент и за Народно заседание в Професионалната гимназия по превоз " Макгахан " в София.

Румен Радев сподели, че е дал своя вот за независимост, правда и правдивост и добави, че това са полезностите, които изповядва, с тях е получил доверието на българите, тях отстоява, с тях се явява и на тези избори.

Президентът Радев съобщи в отговор на въпрос, че първият непосреден и най-съществен небосвод пред страната е да се сформира държавно управление. Правителство, от което България има потребност, с една устойчива поддръжка от българския парламент, уточни Радев.

Изборната администрация следва да извършва закона и разгадавам, че добросъвестно ще свърши своята работа, сподели още президентът в коментар за решението на ЦИК да се броят 100 % от контролните разписки при машинния избор в страната и чужбина. Който се опасява, че не може да завоюва изборите, търси да ги опорочи. Затова е доста значимо всички да гласуваме, с цел да обезвреждаме тези опити да ни върнат в предишното, сподели президентът.

Вярвам, че България ще бъде демократична и правова страна, макар опитите да я върнат обратно, уточни още той.

В отговор на въпрос на публицист от Република Северна Македония Румен Радев още веднъж сподели, че ключът към началото на договарянията на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз е в спазването на правата на македонските българи, в изкореняването на езика на омразата, в прекратяването на систематичната дебългаризация и на опитите за редовно заличаване и подправяне на хилядолетното българско културно-историческо завещание.

Началото на договарянията няма да зависи от идващото ново държавно управление и нов парламент, а най-много от самата Република Северна Македония, която би трябвало да предприеме съответните дейности, сподели президентът Радев.

Той изрази увереност, че единствено с открит разговор сред София и Скопие, а не с лобиране пред европейските столици, ще изградим откровени, другарски и добросъседски връзки, които чакат хората от двете страни на границата.

Президентът изрази също съболезнования на околните на починалите в пожара в болничното заведение в Сливен.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР