Залогът на нашата истинска свобода е в това да не

...
Залогът на нашата истинска свобода е в това да не
Коментари Харесай

Истинската свобода е да не се заменя православието с душепагубни учения, обяви патриарх Неофит

Залогът на нашата същинска независимост е в това да не заменяме в никакъв случай православната религия със съмнителни и душепагубни учения и въздействия. Това сподели българският патриарх Неофит по време на Благодарствения молебен във връзка честването на 140 година от Освобождението на България от османско господство, отслужен в храм-паметника " Рождество Христово " в град Шипка, съобщи организация " Фокус ".

" Радост, горделивост и признателност владеят сърцата ни в този празничен 3-ти март, когато цяла България празнува 140-ата годишнина от своето Освобождение - наслада от свободата, в която към този момент 140 години живеем, горделивост, извикана от героичните събития, които си припомняме през днешния ден, и признателност към Бога и към нашите освободителите, които пожертваха живота си поради нас, с цел да може още веднъж българският народ да може да гради самичък своите бъднини ", сподели още патриархът по време на молебена.

Посочи, че храмът в град Шипка остава и до през днешния ден един от паметниците на " нашата българо-руска работа и на нашето православно само ".

" Нека в никакъв случай да не забравяме стореното от нас и от нашите православни братя, да пазим като най-скъпоценно богатство нашата православна религия, и да не заменяме в никакъв случай нейните безконечни и непреходни истини със съмнителни, а постоянно и с очевидни душепагубни учения и въздействия. В това е залогът на нашата същинска независимост ", сподели в словото си патриарх Неофит.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР