Заливането на лаптоп с вода или друга течност не е

...
Заливането на лаптоп с вода или друга течност не е
Коментари Харесай

Какво да направите, ако залеете с течност лаптопа

Заливането на преносим компютър с вода или друга течност не е най-приятният случай в всекидневието ни, знаем това от горчив опит

Но ето няколко правила, които би трябвало да следвате, с цел да оцелее вашето устройство след "къпането " и да продължи правилно да ви служи, поучава

Идеята за тази публикация на popmech.ru е препоръчана от самия живот: нейният създател наскоро е разлял половината от солидна чаша вода непосредствено върху преносимия компютър си. Е, в случай че сте в същата обстановка като или просто се страхувате, че ще извършите нещо неправилно, в случай че попаднете в нея, тези препоръки са за вас.

Какво да извършите, в случай че наводните преносимия компютър

Разляла се е вода върху устройството ви. Без суматоха! Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да изключите преносимия компютър, в случай че той не го е направил самичък. За да извършите това, извадете захранващия кабел, след което натиснете и задръжте бутона за зареждане за 5 -7 секунди. Колкото по-бързо извършите това, толкоз по-вероятно е вашето устройство да оцелее без съществени увреждания. Не губете време да го изключите вярно, секундите са всичко в този случая.

Извадете батерията, единствено в случай че можете елементарно и просто да я изключите. Ако би трябвало да развивате задния панел, тогава е по-добре да не губите време за това. Премахнете всички USB устройства и други периферни устройства, свързани към преносимия компютър. Важно е да се уверите, че устройството не получава или генерира сила за външни източници.

Ако преносимият компютър стартира да се нагрява доста, искри, пуши или забележите нещо друго, което не дава отговор на естественото положение на компютъра, не го докосвайте, изключително с мокри ръце или в случай че сте облечени в мокри облекла.

С помощта на суха забрадка попийте всяка течност от повърхността на преносимия компютър, клавиатурата и всички други елементи на устройството, които може да са били изложени на вода. След това обърнете преносимия компютър с главата надолу и оставете водата да се отцеди. Поставете забрадка или салфетка под преносимия компютър си. Оставете преносимия компютър в това състояние за 24 часа, тъй че течността, която е попаднала вътре, да се изпари. Ако по някаква причина не можете да чакате толкоз дълго, оставете го в това състояние най-малко 4 часа.

Най-добре е да изсушите устройството навън пространство и: Не поставяйте преносимия компютър в ориз!

След 4 часа пробвайте да го включите - в случай че няма съществени повреди, преносимият компютър ще проработи.

Но не бързайте да се радвате: въпреки всичко би трябвало да занесете преносимия компютър при експерт в сервиза (и още повече, в случай че се включи), тъй като водата, откакто изсъхне, може да остави електропроводими частици там, където те не би трябвало да бъдат. В бъдеще това може да докара до щета от разяждане, изключително в случай че се разлее нещо друго от вода. Техникът ще почисти професионално всички нечисти детайли на вашето устройство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР