Залите за изкуства, в това число танцовите и музикалните школи,

...
Залите за изкуства, в това число танцовите и музикалните школи,
Коментари Харесай

При определения условия: Залите за изкуства отвярт още днес

Залите за изкуства, включително танцовите и музикалните школи, отварят още през днешния ден, само че при избрани условия. Това решение се взе на среща сред представители на танцьори, музиканти, здравният министър Кирил Ананиев и министърът на културата Боил Банов.

Репетициите за музикалните сформира могат да се организират при най-много 20 души. Трябва да е изпълнено и друго изискване - да има по 1 човек на 4 кв.м разстояние. Препоръчителна мярка е носенето на маски.
След митинга на 24 май: Здравният министър се срещна с танцьори и музиканти Те упорстват залите да отворят час по-скоро и да се организират самостоятелни и групови тренировки
Фестивалите и надпреварите обаче не се разрешават към момента.

За театралната, читалищна и концертна активност също бяха взети решения на срещата. Театрите ще могат да работят при следните условия: претовареност до 50% от външните подиуми и 30% от вътрешните подиуми. Все още има неизясненост по какъв метод ще работят.

Всеки артист ще има право да избира дали желае да взе участие и да работи, тъй като работата не може да бъде осъществявана с маски и ръкавици. Тези артисти няма да бъдат глобени.
Протест точно на празника: Танцьори и музиканти с апел да се отворят залите за изкуство Искат и безплатна финансова помощ за миналите два месеца
Всички останали ще попълнят декларация, че са съгласни да работят при изискванията. Всеки спектакъл самичък ще взема решение от по кое време и по какъв начин ще стартира работа.

На 24 май танцьорите и музикантите излязоха на митинг с искане залите да отворят и да бъдат разрешени подготовките и тренировките.

В понеделник следва и среща в Министерството на културата с министър Боил Банов. Темата ще бъде разискване на финансови ограничения.

Заповедта на здравния министър би трябвало да излезе през днешния ден с вписаните правила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР