Залитането на НАСА по изследвания, свързани с необичайни технологии, не

...
Залитането на НАСА по изследвания, свързани с необичайни технологии, не
Коментари Харесай

В какви технологии е готова да инвестира НАСА?

Залитането на НАСА по проучвания, свързани с необикновени технологии, не би трябвало да буди очудване, изключително в случай че те са в положение да оказват помощ за нови проучвания на космоса. Настоящият метод на галактическата организация са следващо доказателство за този ѝ авантюристичен дух.

По последна информация тя е вложила в 25 софтуерни оферти, които са още в напълно ранна фаза на разработка, само че се допуска, че биха подобрили проучванията както на опциите на индивида, по този начин и на тези на роботите, като някои от тях са изключително новаторски.

Прочетете още: SpaceX – накъде след Falcon Heavy?

Концепцията Shapeshifter да вземем за пример, планува орда от роботи, които могат да се комбинират в разнообразни форми, с цел да изследват съвсем всяка точка от луната на Сатурн - Титан . Идеята е въпросните роботи да могат да образуват летателен уред за задачи на висока надморска височина, самобитна топка от датчици, когато се постанова да се движат по повърхността или плавателна конструкция, когато задачите включват течна среда.

Друг от плановете – Biobot – цели подсигуряването на живота на астронавтите, когато са на задача отвън базата си , като механизмите и консумативите за поддръжка са изнесени в съпътстващ робот, обвързван към индивида с “пъпна връв”. Въпреки че концепцията да се доверите изцяло на робот в един неприятелски свят може да ви наподобява смущаваща, сполучливата реализация на сходен план може да разреши на галактическите откриватели да извършват продължителни задачи, преди да им се наложи да се върнат в центъра. По този метод те даже биха могли да употребяват механизирания асистент за непрекъсната връзка със Земята при осъществяване на задачи.

Списъкът със странни планове, финансирани от НАСА, включва още разработки като Marsbee (рояк от летящи роботи, които да подкрепят изследователските задачи на марсоходите), SPARROW (задвижван с пара робот за проучване на океаните) и PROCSIMA (апарат за междузвездни мисии) и така нататък.

Първоначалните вложения от страна на НАСА възлизат на Щатски долар 125 000 за всеки от определените планове за интервал от девет месеца, с цел да се дефинира осъществимостта на главната идея. Ако плановете се окажат вероятни за осъществяване и отговарящи на авансово поставените условия, разработчиците им могат да аплайват за втора фаза, в която да продължат работата си по плана. Разбира се, упованията са напълно малко от тях да преминат първата фаза и може би никой втората, само че този метод илюстрира метода на мислене в галактическата организация – там просто са подготвени да влагат във всяка концепция, стига тя да взема решение някое от съществуващите провокации по-ефективно от стандартните технологии.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР