Заличават графитите в историческия център на София. Инициативата е част

...
Заличават графитите в историческия център на София. Инициативата е част
Коментари Харесай

Заличават графитите в историческия център на София

Заличават графитите в историческия център на София. Инициативата е част от бюджетна стратегия на Столична община, чиято цел е да защищити фасадите от обидни изрази и рисунки.

Разчистването не важи за улично изкуство .

Започва и разчистване на здания в центъра на София

„ Изкуството е всяка една демонстрация, която е съгласувана със Столичн общината, и има естетическа стойност. Всички останалите рисунки, които не са минали през авансово утвърждение и са направени незаконно, са вандализъм, тъй като мястото, на което са сложени не е регламентирано за тази цел “, сподели Иво Пенев от Столичния инспекторат.

Всяка рисунка, която не дава отговор на условията, е наказуема с санкция от 100 до 2000лв.

Чибо оказва помощ на града да се раздели с фашисткото си минало

Според проекта на общината жилищните блокове в региона също могат да аплайват по програмата. Освен разчистване на фасадата, се планува и слагането на предпазен пласт, който да предотвратява задържането на рисунки.

„ В идващите дни ще бъде положена специфична анти-графити отбрана на стените, която да не разреши лесното драскане “, добави Иво Пенев.

По думите му един път измит, даден обект към този момент не е мечтан за мнимите художници. Собствениците на частни парцели също могат да вземат участие в плана, а неговата цел е предпазване на естетичния тип и историческите здания в столицата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР