Заличаването на българските клубове в Северна Македония е послание и

...
Заличаването на българските клубове в Северна Македония е послание и
Коментари Харесай

Македонски журналист за заличаването на клуба в Охрид: Всяка отстъпка на България тук се коментира като триумф

Заличаването на българските клубове в Северна Македония е обръщение и към македонските българи, и към България като страна. Това разяснява в " Денят стартира " журналистът от Северна Македония и основен редактор на уеб страницата tribuna.mk Атанас Величков.

" На едните им се споделя: " Ако желаете да играете, ще играете по нашите правила и ние ще кажем по какъв начин се кават вашите клубове и ние ще ръководим какво вие вършиме ", а на българската страна се споделя: " Каквото и да желаете от нас каквито и промени да желаете в Конституцията, ние не можем да съберем такива депутати, само че можем да съберем 84 депутати, които със задна дата да забранят два клуба, които към този момент са били регистрирани по законите в македонската правна система ", разяснява Величков.

В РСМ и партиите на власт, и тези в съпротива, са във война с македонските българи и българската страна

" Всяка една отстъпка на България тук се разяснява като успех, като някаква невероятна победа на македонската власт. Целта в този момент е да се влезе в една правосъдна сага, в която сдруженията вместо да работят за културното доближаване на хората от двете страни на границата, да стартират да се разправят с тъжби, контражалби, каузи в Страсбург ".

Според него македонските управляващи са построили лична теза пред Брюксел, че " са жертви ".

" Всяко нещо, което е обвързвано с България, с пробуждането на хората тук и с разбирането на историческата истина е гвоздей в ковчега на македонизма ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР