Залата се оказа тясна, очевидно има очакване. Даваме си сметка,

...
Залата се оказа тясна, очевидно има очакване. Даваме си сметка,
Коментари Харесай

Паскалев за лявото обединение: Основният проблем пред нас ще бъде доверието

Залата се оказа тясна, явно има очакване. Даваме си сметка, че главният проблем пред нас ще бъде доверието. Въпросът е ще успеем ли да увеличим доверието към левицата. Тук не се избира водач.

 

С тези думи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Костадин Паскалев откри кръглата маса " Лява България ".

Тя е проведена от членове на БПС и представители на левицата, напуснали столетницата през годините.

 

На събитието пристигнаха президентът (2012 - 2022 г.) Георги Първанов, водачът на АБВ Румен Петков, на Д21 Татяна Дончева, на " Изправи се " Мая Манолова, на Нормална страна - Георги Кадиев, които се подредиха на трибяната един до различен.

 

В залата са някогашни министри като Емилия Масларова, Ангел Найденов, Георги Пирински, Дончо Конакчиев и Петър Мутафчиев, някогашни депутати като Александър Паунов, водач на комунистическата партия, Ненчо Темелков, Валери Жаблянов, Дора Янкова, Георги Божинов, Кирил Добрев, Явор Куюмджиев, Жельо Бойчев.

 

В залата бе и дипломатът Валентин Радомирски и някогашният водач на АБВ Константин Проданов, както и певицата Николина Чакърдъкова.

 

Единствено не се отзова на поканата Красимир Янков, само че тук е Александър Томов, разгласи Паскалев.

 

Това не е учредително заседание, тук не се избира водач, акцентира членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Паскалев.

 

Мая Манолова изиска желае нов ляв индивид, със или без Българска социалистическа партия на Нинова, който да излезе с общи претенденти и общи листи на парламентарните и локални избори. Според нея доверието в левицата е в реанимация.

" В тази зала през януари 2001 година подписахме съглашението за Нова левица. Надскочихме последствията от една стогодишна война сред социалисти и социалдемократи ", напомни Георги Първанов.

 

Участниците в кръглата маса, изпълнила зала 7 на НДК, започнаха да се събират 40 минути преди събитието, разговаряйки другарски един с различен, като остарели приятели, които от дълго време не са се виждали.

 

Направи усещане, че от някогашните водачи на Българска социалистическа партия отсъстват Сергей Станишев и Михаил Миков.

 

Коментирайки събитието през вчерашния ден, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова акцентира, че всички основатели на събитието са напуснали Българска социалистическа партия по времето на Станишев и Миков.

 

Трябва да се върви към нов индивид, съобщи Татяна Дончева. Според нея би трябвало да се проучва опита на десницата. С колкото и партии да обрасне Българска социалистическа партия - няма да докара до нищо, счита тя. Според нея " Българска социалистическа партия ще продължи да пада надолу като воденичен камък, заедно с нас ". 

Политиката е съревнование по харесване, сподели още тя.

 

На форума бе прочетено послание към левите хора, в което се споделя: " Време е за необятен ляв фронт, тъй като социализмът има почва у нас. "

 

 

Очаквайте подробности 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР