Залата на Сената е освободена от поддръжници на настоящия президент

...
Залата на Сената е освободена от поддръжници на настоящия президент
Коментари Харесай

Спецчастите влязоха в Капитолия, ето какво се случва ВИДЕО

Залата на Сената е освободена от поддръжници на сегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, протестиращите се извеждат от постройката на Конгреса, съобщил е в Twitter кореспондентът на Politico Хюго Лоуел, базирайки се на информация от полицейските чиновници на Капитолия.

Според неговата информация, която се удостоверява от телевизионния канал Fox, стачкуващите, които нахлуха в постройката на Конгреса преди няколко часа, в този момент се извеждат през западния и източния вход на Капитолия.

Както оповестява кореспондентът на Fox, тези, които са извеждани от постройката на Конгреса, намерено показват недоволството си от това.

Полицията на окръг Колумбия заяви, че са арестувани най-малко 13 души. Всички те са гости от други градове.

По-рано протестиращи, събрали се във Вашингтон в поддръжка на американския президент Доналд Тръмп, нахлуха в постройката на Конгреса, прекъсвайки задеданието, което трябваше да удостовери успеха на Джо Байдън.

Според последните данни, вследствие на конфликти с полицията една жена, която по-раво бе в сериозно положение, е умряла, както и най-малко петима са ранени.

Във Вашингтон е разгласен вечерен час, а силите на Националната армия са взели участие в поддържането на реда.

В Туитър Доналд Тръмп е призовал протестиращите, които нахлуха в постройката на Капитолия във Вашингтон, да се приберат. „ Разбирам болката ви, слушам сърцата ви: изборите бяха откраднати от нас. Но би трябвало да се приберете в този момент, идете си си с мир ”, декларирал е той.

Тръмп е добавил, че жителите би трябвало да почитат хората, които поддържат реда и закона.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР