Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна беше

...
Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна беше
Коментари Харесай

Варна аплодира на крака Мирослав Петков! Изключителният тромпетист препълни зала 1 на ФКЦ

Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна беше претъпкана от въодушевени фенове в петък вечер за концерта „ Пътят на един варненец до Концертгебау “. С него изключителният тромпетист Мирослав Петков сподели за пръв път пред публиката в родния си град новата си концертна стратегия, основана взаимно с различен фамозен музикант от Варна – пианистът Димитър Бодуров. 

Петков очарова варненци с разнообразна подборка от класическа музика, фолклор и джаз. На сцената бяха и неговите сътрудници и другари от джаз подиумите на Европа Михаил Иванов (контрабас) и Борислав Петров (барабани), струнен оркестър и солисти от НУИ „ Добри Христов ” с диригент Страцимир Павлов и фолклорна вокална групировка.


Невероятните осъществявания на 28-годишният тромпетист от Варна бяха съчетани и с прочувствен роман за пътя му на музикант, за въздействията на другите посоки върху персоналното му развиване, както и с доста благодарности към учители, другари и сътрудници от родния му град.


Мирослав Петков е роден през 1989 година във Варна. Талантът му е открит още в детска възраст и на 11 години той стартира образованието си по тромпет при Иван Илиев в Националното учебно заведение по изкуства „ Добри Христов “ във Варна. На 14 години изнася първия си независим концерт с Варненската филхармония. След дипломирането си през 2007 година Мирослав Петков продължава образованието си при световноизвестния възпитател Макс Зомерхалдер в Hochschule fur Musik в Детмолд, Германия. На 24 години той е към този момент одобрен солист и концертира с влиятелни оркестри. Канен е да преподава в майсторски класове на интернационалните фестивали и взе участие в журито на интернационалните състезания. Талантливият български музикант започнa сезон 2016/2017 като първи тромпетист на Кралския оркестър Концертгебау в Амстердам, считан за един от най-реномираните симфонични оркестри в света.


Концертът в морския град беше част от извънсезонната стратегия на ММФ „ Варненско лято “ и от самодейността „ Варна – Европейска младежка столица 2017 “, а помощта на Община Варна направи допустимо той да е безвъзмезден за стотиците фенове на огромния гений на Мирослав Петков.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР