Заквасената сметана не трябва да се дава на деца на

...
Заквасената сметана не трябва да се дава на деца на
Коментари Харесай

Сметаната е полезна за някои хора, но опасна за други

Заквасената сметана не би трябвало да се дава на деца на възраст под 2 години, а при положение на гастрит и проблеми с черния дроб или жлъчката този артикул би трябвало да се употребява извънредно деликатно, съобщи пред радио „ Спутник ” диетологът Олга Ковиненко .

" Заквасената сметана е ферментирал млечен артикул с много високо наличие на мазнини - от 10 до 30 %, тъй че е значимо да се употребява умерено. Съдържа витамини (А, С, Е, К, D, гр. В), аминокиселини, цинк, калий, калций (особено добра композиция с витамин D, дружно те се усвояват по-добре). Има удобно влияние върху храносмилането, микрофлората (важно е да се употребява прясна, защото готвенето унищожава потребните й бактерии). Сметаната е потребна за хубостта на кожата, косата и ноктите ", споделя Ковиненко.
Погледнете ноктите си. Видите ли това - имате висок холестерол
Ивиците по ноктите са разпознати като знак за съществени здравословни проблеми. Високите равнища на холестерол постоянно не предизвикват по никакъв начин...

" Децата, хората от третата възраст и спортистите - това са хората, за които този артикул е изключително подобаващ, защото съставът му е богат на протеини и мазнини ", акцентира диетологът.

Експертът добави, че не би трябвало да се дава заквасена сметана на деца под 2 годишна възраст, защото стомашно-чревната им система към момента не е подготвена да усвои изцяло този тип протеин. Не бива да се изключва от менюто им изцяло, само че би трябвало да се ограничи до тези, които са слаби физически, защото е изключително калоричен артикул. Ако имате гастрит, повреден злобен мехур или черен дроб, също би трябвало да внимавате с потреблението й.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР