Закуската е най-важното хранене за деня, тя ни зарежда с

...
Закуската е най-важното хранене за деня, тя ни зарежда с
Коментари Харесай

Кой би повярвал, че точно ТЕЗИ закуски могат да ви съкратят живота

Закуската е най-важното хранене за деня, тя ни зарежда с нужната сила и по тази причина би трябвало да сортираме здравословна такава. Но има дни, в които постоянно я подценяваме или се храним с всевъзможни капризи, които вредят на организма ни, вместо да го подхранват. Нека забележим кои са закуските, които саботират здравословното ни положение:

Зърнена закуска

Всички си мислим, че зърнената закуска е здравословна. Но не всеки път е по този начин – от време на време това е единствено маркетингов трик, а в самия състав на продукта се крие огромно количество добавена захар. Редовната и изобилна консумация на сходен вид закуски може да докара до риск от диабет, нараснало кръвно налягане, висок холестерол, омазнен черен дроб и други свързани болести.
 Това е най-полезната закуска! Това е най-полезната закуска!
Всяка заран се чудим какво да хапнем, изключително когато не ни се яде кой знае какъв брой, само че знаем какъв брой е потребна и нужна закуската. Нещо бъ...

Четете деликатно етикетите и залагайте на качеството, в случай че желаете да се храните със здравословна зърнена закуска. Избирайте пълнозърнести такива или с овесени ядки. Може да подсладите сами закуската си с по-здравословен вид като меда или свеж плод.

Палачинки

Палачинките са обичани на дребни и огромни. Но те се подготвят от огромно количество брашно, а даже то да е не двойно модифицирано, добавките към палачинките като разнообразни топинги, шоколади, мед и така нататък ги вършат много калорични и нездравословни. Палачинките съдържат наситени масла, които са рискови за холестерола и триглицеридите в кръвта.

В готовите смеси за палачинки се съдържа огромно количество модифицирана захар, която също е нездравословна за нас. Те се подготвят бързо и елементарно, само че пък са рискови и могат да допринесат за развиването на болести като диабет, проблеми с черния дроб и други
 СУПЕР ЗАКУСКА В НЕДЕЛЯ: Ето по какъв начин да си приготвите вкусни гофрети! СУПЕР ЗАКУСКА В НЕДЕЛЯ: Ето по какъв начин да си приготвите вкусни гофрети!
Гофретите са главно тип сладко ядене, което се прави с втасало тесто или тесто. Те може да бъдат с разнообразни форми и размери. Гофретите...

Преработени меса

Преработените меса също са желани за бърза и лесна закуска от огромна част хора. Те включват разнообразни типове салами, бекон, наденици, шунка, шпекови колбаси и така нататък Те обаче съдържат обилни количества сол, наситени мазнини и консерванти. В огромни количества и при постоянна консумация те също могат да допринесат за здравословни неразположения. А несъмнено, в допълнение към тях ние хапваме самун и разнообразни артикули за мазане, които също съдържат някои недотам здравословни съставни елементи.

При прекомерената консумация на модифицирани меса могат да се отключат проблеми със сърдечно-съдовата система, бъбреците, черния дроб и други

Ако желаете в действителност здравословна и зареждаща закуска, наблегнете на плодовете, зеленчуците, овесените ядки, пълнозърнест самун, яйца, маслини и други Избягвайте храни с огромно количество добавена захар, модифицирани такива, полуфабрикати. Наблягайте на свежата храна. Следете енергийната стойност на продуктите, грамажа и въглехидратите, с цел да поддържате и положително телесно тегло. По този метод ще си набавите всички нужни потребни субстанции и сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР