Закуската е най-важното хранене за деня. От нея зависи настроението

...
Закуската е най-важното хранене за деня. От нея зависи настроението
Коментари Харесай

4 хитрини, когато закусваме, с които да намалим желанието за сладко

Закуската е най-важното хранене за деня. От нея зависи настроението ни, силите и силата, която ще имаме през остатъка от него. По тази причина тя би трябвало да бъде вкусна, цялостна с витамини, уравновесена. Ако ви се хапва нещо сладко обаче, това ще е проблем, тъй като здравословната закуска изключва сладките тестени произведения и други нездравословни храни. А може би си мислите да приготвите нещо потребно, само че да го овкусите с шоколадов топинг, да добавите захар и така нататък Пак няма да ви се получи. Можете да преборите глада за сладко на закуска с някои хитринки. Ето по какъв начин би трябвало да приготвите закуската си по метод, който да задоволи оптимално вкусовите ви рецептори.

1. Не консумирайте подсладители и консерванти – всички тези изкуствени неща в продуктите, които ви залъгват, че са потребни и не съдържат калории. Това е мит. Подсладителите покачват чувството за апетит и желанието за сладко. Освен това крият доста калории или предизвикват приема на такива. Могат да отключат и диабет. Ето за какво избягвате готовите артикули с подсладители, колкото и примамливо да ви наподобяват те.
 Здравословна рецепта: закуска за намаляване Здравословна рецепта: закуска за намаляване
Някои храни, които би трябвало да участват на масата за закуска и които са отлични за здравословно намаляване, са: Цитрусови плодове като...

2. Хранете се по график – установете си режим, съгласно който да закусвате долу-горе едновременно денем. Препоръчителните хранения денем са 4-5. Хубаво е да се хапва през 2 часа или малко повече, само че уравновесено. Така няма да огладнявате и ще се засищате, щом пристигна време на хранене. Освен това захарта в кръвта е обвързвана с глада. Когато последният е налице, тя се намалява, а това кара организмът да желае нещо сладко. Ако сте сити през целия ден, няма да помисляте за сладко. Освен това е хубаво да се храните с домашно приготвена храна. Дори да сте на работа, отделете време вечерта да си приготвите закуска и обяд за идващия ден. Така ще знаете, че се храните здравословно и вкусно.

3. Добавете протеинови артикули – те понижават глада и притъпяват желанието за нещо сладко и нездравословно. Протеините са значима част от закуската, тъй като дават сили и сила, забързват метаболизма и възстановяват тежестта. Ако допълните закуската си с протеинови артикули, ще увеличите времето, през което сте сити и няма да помисляте за нещо сладко. Не на последно място, поради уравновесеното хранене, ще имате прелестна фигура.

4. Използвайте артикули, богати на фибри – фибрите са извънредно потребни субстанции, които спомагат за това да останете ситни по-дълго време след закуска. Те имат голям брой изгоди за организма, измежду които понижаване равнищата на холестерола, ограничение риска от диабет 2 и възстановяване на храносмилателната активност. Фибрите са значима част от менюто и наложителна за закуската.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР