Закуската е най-важното хранене за деня и ако редовно я

...
Закуската е най-важното хранене за деня и ако редовно я
Коментари Харесай

4 храни за закуска, които ще ви помогнат да отслабнете

Закуската е най-важното хранене за деня и в случай че постоянно я пропускате, вършиме доста огромна неточност. Не е задоволително просто да ядете нещо заран - би трябвало да ядете верните храни за закуска, които ще ви дадат сила и ще ви оказват помощ да отслабнете.

Започването на всеки ден със здравословна закуска, която съдържа няколко суперхрани, е ключът към триумфа, в случай че желаете да отслабнете. Според WebMD една питателна закуска може да ви даде подтик на сила и да ви защищити от похапване на нездравословна храна. Eat This Not That пише за това.

Диетологът Лиза Р. Йънг разкри какви храни да ядете за закуска, с цел да изгаряте дейно мазнините в цялото тяло и да отслабвате.

Горски плодове

Ако вашите обичани горски плодове са боровинки, ягоди, къпини, малини или червени боровинки, можете да сте сигурни, че няма да изпитате никакъв хранителен недостиг. Например, според WebMD, боровинките се назовават ​​суперхрана, тъй като са с високо наличие на антиоксиданти, както и на антоцианини, които имат противовъзпалителни свойства.

Добавянето на пресни плодове към вашето смути или овесена каша е интелигентен избор, в случай че желаете да отслабнете. Целият смисъл е освен в хранителния профил на плодовете, само че и в ниското наличие на калории. Само една чаша боровинки ще ви обезпечи четири грама диетични фибри и 25% от целесъобразната дневна стойност на витамин С. По-специално, една цяла чаша плодове съдържа единствено 80 калории.



Снимка: Freepik

Семена от чиа

„ Семената от чиа са извънредно богати на хранителни субстанции, съдържат омега-3 мастни киселини, калций, магнезий, манган и разтворими фибри. Проучванията показват, че включването на разтворими фибри във вашата диета е обвързвано със загуба на тегло. По-специално, семената от чиа също съдържат огромни количества протеини, които могат да понижат глада “, изяснява Йънг.

Така че идващия път, когато се наслаждавате на домашно смути или парфе с кисело мляко за закуска, не забравяйте да поръсите малко семена от чиа.



Снимка: Getty Images

Яйца

Яйцата са друга звездна суперхрана за закуска, тъй като са цялостни с хранителни субстанции. Освен това яйцата са лесни за подготвяне.

„ Яйцата могат да бъдат приготвени по разнообразни способи, тъй че в никакъв случай няма да ви омръзнат. По-специално, яйцата съдържат толкоз доста чудесни витамини и минерали, които са извънредно потребни за нашето здраве. Яйцата също са с високо наличие на протеини, което може да ви помогне да се чувствате задоволени и пълноценни " изяснява Янг.



Снимка: Pexels

Авокадо

И не на последно място, не забравяйте авокадото. „ Авокадото се смята за висококалорична храна с високо наличие на калий, фолиева киселина и витамини С и К. Авокадото е богато на фибри и потребни за сърцето ненаситени мазнини, които ви оказват помощ да се чувствате сити сред храненията и закуските “, споделя Йънг.



Снимка: Pixabay

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР