Закупуването на два двигателя от Полша и ремонтът на шест

...
Закупуването на два двигателя от Полша и ремонтът на шест
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Закупуването на два двигателя от Полша и ремонтът на шест други не гарантират дългосрочната експлоатация на МиГ-29


Закупуването на два мотора от Полша и ремонтът на шест други не подсигуряват дълготрайната употреба на самолетите МиГ-29, а целят обезпечаване на подготовката на летателния състав на задоволително равнище да края на 2023 година Това изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва по време на парламентарния надзор през днешния ден. Той отговори на въпроса на Атанас Зафиров от „ Българска социалистическа партия за България “ какъв е резултатът от водените  разговори с Полша за даване на ремонтирани мотори за МиГ-29, какъв брой мотора следва да бъдат ремонтирани, какъв брой закупени и в какъв период те ще бъдат усвоени от българските Военновъздушни сили (ВВС).

В началото на август Министерството на защитата е изпратило питане за закупуване или ремонт на шест броя мотори произведение 88 за МиГ-29 до Полша, изясни Стоянов. " В резултат от извършените срещи Полша пое ангажимент за осъществяването на ремонт на шест мотора ", добави той. Полското министерство на защитата е взело решение да смъкна от употреба един аероплан МиГ-29 и моторите му да бъдат готови за даване посредством продажба на България, сподели министърът и добави, че всеки един от двата мотора има остатъчен запас от над 200 часа. " Работи се интензивно по доставката на двата мотора. В Министерството на защитата е получена информация, че Полша ще предложи оферта и план на контракт през идната седмица ", заяви Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва.

" По отношение на ремонта на шестте мотора, който се чака да завърши до края на тази година - те са благосъстоятелност на Полша, министерството е подготвило и изпратило план на междуправителствен контракт ", изясни Стоянов. Той означи, че сключването на такова съглашение най-вероятно ще отнеме малко повече време, отчитайки нуждата от неговото сключване и следваща ратификация от Народното събрание.

Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва сподели, че са извършени диалози и с министъра на защитата на Словакия по отношение на опцията за даване на мотори, само че отговорът от страна са Словакия е бил, че самолетите МиГ-29 с аварийните елементи са планувани за Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР