Закриването на Спецсъда е една от първите стъпки в съдебната

...
Закриването на Спецсъда е една от първите стъпки в съдебната
Коментари Харесай

Константин Бачийски: Атаките на статуквото няма да ни спрат

" Закриването на Спецсъда е една от първите стъпки в правосъдната промяна. Ако желаеме да си върнем страната, би трябвало да създадем доста сериозна промяна. "

Това сподели националният представител от " Продължаваме промяната " Константин Бачийски. Той бе посетител в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV+ и TV1.

" Надявам се, че в този парламент ще имаме опция да променим закона за КПКОНПИ. Тази комисия не демонстрира никакви резултати. Използва се като бухалка. Според мен правосъдната система и правоохранителните органи работят по поръчка ", добави той.

" Един от огромните проблеми е, че огромна част от главните поправки са възлагани като настоящи или незабавни. Разликата е в цената. Когато е по неотложност - е доста по-скъпо от главен ремонт. В пъти по-скъпо. Другият проблем са гаранционните периоди. При настоящ ремонт, гаранционните периоди са доста къси. Друг проблем е пътната сигурност. И заради корупционни практики са правени поправки не по надлежния ред. Това може да води до човешки жертви ", разяснява Бачийски драмите с пътищарите.

" Този проблем няма място в Народното събрание. Това е проблем на изпълнителната власт. За свършената работа, компаниите би трябвало да си получат парите. Има и правилни компании и не би трябвало всички да бъдат под един критерий, само че би трябвало да защитим виновното харчене на средства на данъкоплатеца ", добави по тематиката националният представител.

" Няма по какъв начин да няма офанзива от статуквото, когато се опитваш да промениш нещо, с цел да защитиш публичния интерес. Но мисля, че няма да съумеят да ни спрат. Ние ще създадем всичко допустимо процесите по промяна на страната към по-добро да продължат ", сподели в умозаключение Константин Бачийски.

Целия диалог сред Веселин Дремджиев и народния представител можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР