Закриването на пожарни служби в малките населени места бе спряно

...
Закриването на пожарни служби в малките населени места бе спряно
Коментари Харесай

Борисов спря закриването на малките пожарни

Закриването на пожарни служби в дребните обитаеми места бе спряно от премиера Бойко Борисов след среща с кметовете на общините Чепеларе и Самоков – Славка Чакърова и Владимир Георгиев.

На работна среща в Министерски съвет градоначалниците сложиха въпроса със закриването на пожарникарските звена в зимните курорти Боровец и Пампорово. А на срещата участваха още финансовият министър Владислав Горанов, Красимир Ципов – зам.-министър на Министерство на вътрешните работи и основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Вътрешният министър Валентин Радев беше обявил закриването на 12 пожарни в страната. А предишния петък в Народното събрание радев отговори на депутатски въпроси, че последното се постанова, поради подзаконова смяна от 2015 година, която изисква най-малък брой от трима чиновници в екип, работещи на смени в службите на противопожарна сигурност и отбрана на популацията.

„ В идващите няколко месеца всички нужни запаси за обезпечаване на пожарната сигурност на територията на зимните курорти Боровец и Пампорово ще бъдат обезпечени за обикновено осъществяване на зимния сезон“, съобщи Владислав Горанов след края на срещата. И означи, че предстоят законодателни промени, които ще оказват помощ на Министерство на вътрешните работи в допълнение да укрепи активността на пожарната. Очаква се до четвъртък с ремонти да се вкара като минимална численост в противопожарните служби 2 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР