Закриване (финисаж) на изложбата Въпрос навреме“ и разговор за създаването

...
Закриване (финисаж) на изложбата Въпрос навреме“ и разговор за създаването
Коментари Харесай

Закриват изложбата на социални плакати в „Шести участък“

Закриване (финисаж) на изложбата „ Въпрос в точния момент “ и диалог за основаването ѝ ще се състои в петък, 22 юли 2022 година, от 18:00 часа в спонтанната изложба на ул. „ Опълченска “ № 45.

По време на събитието всеки посетител ще може да попълни къса анкета с въпроси от обществените плакати и да получи автентичен образец. Творбите са основани в работилницата за ситопечат, която се организира в Габрово от 21 до 26 юни тази година.

В нея участваха дизайнерите Албена Лимони, Денислав Големанов, Захари Димитров и Костадин Кокаланов. Те работиха под семейството на локалното студио „ НоПойнт Ателие “ () с креативен началник Мирослав Живков (Джингиби).

Плакатите бяха разлепени в квартал „ Шести сектор “ по фасадите на определени здания и витрини, провокирайки с настоящи обществени послания. Представителна селекция бе изложена на закрито близо месец, а отишлите да я видят имаха опция да научат повече за технологията на ръчния ситопечат. Творбите ще бъдат оповестени във с име на създателя, въпрос и покана към публиката да даде своя отговор.

Работилницата „ Въпрос в точния момент “ е съфинансирана от стратегия „ Култура “ 2022 на Община Габрово. От 19 до 21 август планът ще бъде показан във Велико Търново на фестивала „ 48 часа Варуша-юг “, проведен от екипа на пространството за културни и обществени събития „ ТаМ “.

Проявата е част от самодейността „ 10 дни просвета в „ Шести сектор “ на Община Габрово и „ Студио Комплект “ – София в границите на интернационалния план.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР