Закрилата за бягащите от войната в Украйна да се удължи

...
Закрилата за бягащите от войната в Украйна да се удължи
Коментари Харесай

ЕК: Закрилата за бягащите от войната в Украйна да се удължи до март 2026 г.

Закрилата за бягащите от войната в Украйна да се удължи до март 2027 година Това предложи през днешния ден Европейската комисия. Временната протекция работи от 2022 година и неколкократно бе удължавана. Тя дава право на бежанците на достъп до опазване на здравето, обучение и до трудовия пазар, оповестяват от пресцентъра на комисията.
Европейска комисия разяснява, че причина за предлагането са непрекъснатите набези на Русия против украинската инфраструктура. Засега няма безвредни условия за завръщане в Украйна,
аргументите за краткотрайната протекция не престават да съществуват,
се отбелязва в предлагането.

След началото на войната преди две години Европейски Съюз одобри към 4,2 милиона украински бежанци. От тях една трета са деца. Очаква се предлагането на комисията да бъде разисквано от Съвета на Европейски Съюз по-късно тази седмица.

На изискванията за краткотрайна протекция дават отговор украински жители, пребиваващи в Украйна преди 24 февруари 2022 г. Както и членове на техните фамилии, разселени на или след 24 февруари 2022 г.
Лица без поданство и жители на други трети страни,
които са се употребили от интернационална протекция или равностойна протекция в Украйна преди 24 февруари 2022 г. Както и членовете на техните фамилии, и които са били разселени от Украйна на или след 24 февруари 2022 г.

Гражданите на трети страни, които не са украински жители също дават отговор на изискванията за закрилата за бягащите от войната. И лицата без поданство, които могат да потвърдят, че са обитавали законно в Украйна преди 24 февруари 2022 г.
въз основа на годно позволение за непрекъснато престояване,
издадено в сходство с украинското законодателство. И които не могат да се завърнат в страната си на генезис за дълготрайно време в безвредна конюнктура.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР