Законови промени за обезпечаване на мачове и други масови мероприятия

...
Законови промени за обезпечаване на мачове и други масови мероприятия
Коментари Харесай

Главсекът на МВР иска законови промени при обезпечаване на мачове

Законови промени за застраховане на мачове и други всеобщи мероприятия приготвя Министерство на вътрешните работи. Това заяви основният секретар на ведомството Живко Коцев. Той уточни, че има комисия, образувана със заповед на вътрешния министър, която ще набележи ограниченията. Поводът е мачът на България с Унгария, когато се стигна до безредици.

Искахме мачът на България с Унгария на 16 ноември м.г. да е отвън София, с цел да се минимизира рискът от ескалация на напрежението. Това сподели пред депутатите във Временна комисия, проверяваща полицейското принуждение по време на митинга основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

Имало е връзка сред членове на БФС и управлението на Столична дирекция на вътрешните работи за мача, описа той. Последвала замяна на документи и директни срещи. По време на тях се споделилло, че когато се организира мачът би могло да има шествие против управлението на БФС. Тогава бил издигнат и въпросът дали мачът да е в София или в различен град. Целта била да е отвън столицата, с цел да се минимизират рисковете от ескалация. След полемика да е в Пловдив или Кърджали обаче мачът останал в София.

Коцев изясни, че предварителната информация, която от Столична дирекция на вътрешните работи имали, била от постове в обществените мрежи. Провели срещи с разнообразни тартори на агитки, командировали служители на реда от страната и бил направен проект за деяние. Данни, че ще има сборичкване обаче от Столична дирекция на вътрешните работи, не са имали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР