Законопроектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията, трябва

...
Законопроектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията, трябва
Коментари Харесай

Донев: Ще разгледаме законопроекти, за които 48-ото НС не намери време и не прояви воля

Законопроектите, свързани със правосъдната промяна и битката с корупцията, би трябвало да бъдат осъществени, не тъй като някой ги желае от нас, а тъй като обществото упорства за правдивост. Тя е постижима единствено с използването на правилото за господство на правото. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на днешното постоянно държавно съвещание.

" В дневния ред на служебното държавно управление идната седмица непроменяемо ще участват законопроектите, които 48-ото Народно заседание не откри политическа воля и време да одобри. В сходство с условието на българското законодателство, би трябвало още веднъж да разгледаме и приемем плановете на закони, които ще внесем в 49-ото Народно заседание. За протокола, само че и за поддържане на публичната памет, напомням, че тези законопроекти бяха подадени от служебното държавно управление в 48-ото Народно заседание, а политическите сили, показани в него, ги оповестиха за собствен приоритет ", разяснява министър председателят.

" Тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае на първо място българското общество. Най-ясно това проличава от плановете, свързани със правосъдната промяна и битката с корупцията. Тези законопроекти би трябвало да бъдат осъществени не тъй като някой ги изисква от нас, а тъй като обществото ни упорства за правдивост. А тя е постижима единствено с използването на правилото за господство на правото ", съобщи Донев. 

Според служебния министър председател " най-ясно това проличава " при законопроектите, свързани със правосъдната промяна и битката против корупцията.

" Тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приноса на всеки за промяна в правосъдната система. В това огледало всеки има правото да се оглежда, според от субективното си чувство за правдивост и корупция ", разяснява Гълъб Донев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР