Законопроектът за чуждестранните агенти, внесен от Възраждане, е почти едно

...
Законопроектът за чуждестранните агенти, внесен от Възраждане, е почти едно
Коментари Харесай

Костадинов: Законопроектът за чуждестранните агенти е почти едно към едно преписан от американския закон

Законопроектът за задграничните сътрудници, импортиран от " Възраждане ", е съвсем едно към едно преписан от американския закон за регистрация на непознатите сътрудници. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на партията Костадин Костадинов.

По думите му американският закон работи извънредно добре. " Законът не планува наказания, а гласност и бистрота, същото е и в България. Лъжа е, че законът е преписан от съветския закон ", изясни Костадинов.

Според него законът планува наказания единствено при положение, че не бъде спазван. " Няма наказания за тези, които ще бъдат непознати сътрудници или ще получават финансиране. Има наказания, в случай че те не го разгласят или това, което вършат те, не бъде оповестено. В закона категорично е записано, че всички помощи, които се получават за лекуване, не влизат в категоризацията „ непознат сътрудник “, сподели Костадинов и прикани всеки, който приказва по тематиката, първо да отвори и прочете закона. 

„ Аз нямам нищо срещу да вземем ГЕРБ като патерица след изборите “, сподели Костадинов, запитан за коментара на ръководителя на партията Бойко Борисов, съгласно който естествените сътрудници на ГЕРБ са " тези, които бяхме в „ сглобката “, плюс Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Ако той не желае, ще питаме неговите депутати. Гледам, че в партията му има хора, склонни да вършат колаборации с Пеевски и всеки един различен. Това е в границите на шегата ", сподели още Костадинов.

" Какво приказва Бойко Борисов през днешния ден сутринта няма никакво значение, тъй като към края на деня Бойко Борисов може да приказва нещо напълно друго. А и какво желае той – няма никакво значение ", съобщи водачът на " Възраждане ".

" Нямаме желание да променяме целите си. Трябва да има политики, а не: „ с този мога, с оня не мога “. Имаме ясни и безапелационни цели, в случай че някой застане зад тях, добре е пристигнал да ръководи с нас. Ако не, ние не сме за обмен и не променяме нашите позиции. Никога не се е говорило за политики, а за персонални спорове и за разпределение на държавното ръководство. На това би трябвало да му бъде поставено край. Всички жадуват да ръководят с нас, тъй като ние не крадем и за тях ще бъде по-лесно. Според тях ние сме доста комфортен сътрудник ", счита Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР