Законопроектът на ГЕРБ и ДПС за сигурността е леко закъснял,

...
Законопроектът на ГЕРБ и ДПС за сигурността е леко закъснял,
Коментари Харесай

Илия Лазаров: Има завишено присъствие на мигранти в София, подобно на Европа

Законопроектът на ГЕРБ и Движение за права и свободи за сигурността е леко просрочен, само че своевременен, изрече мнението си пред БНР политическият анализатор Илия Лазаров.

В понеделник двете партии внесоха законодателни промени, предлагащи " радикални ограничения " за справяне с рецесията в сигурността, обвързвана с мигрантите. Днес те влизат на първо четене в парламентарната Комисия по правни въпроси. 

Според Лазаров сам по себе си този закон няма да реши казуса, само че е първа стъпка към това. Трябва да има цялостна политика по защитата на външната ни граница, безапелационен бе той в изявление за предаването " Преди всички ". И добави:

" Трябва да се работи доста. В политиката това ще бъде употребявано. Навсякъде е по този начин ".

Анализаторът счита, че трябва да има известна доза нерешителност у хората, само че акцентира, че огромна част от мигрантите са кротки и естествени. По думите му трябва да се научим, че тези хора ще бъдат част от България, като някои ще минават, други ще обитават краткотрайно, трети ще учат или работят.

" В момента в София има повишено наличие на мигранти. Ние не сме изключение в Европа. Този проблем съществува. Проблемът с миграцията не е от през днешния ден. Миграция постоянно е имало и ще има ", разяснява Лазаров.

Той подсети, че от дълго време е ясно, че липсва персонален състав в Гранична полиция, само че също по този начин и в Министерство на вътрешните работи, и в армията.

" Бежански проблем от чисто оперативна позиция на Министерство на вътрешните работи може и да няма сега, няма взривоопасен проблем. Но това си е една действителност, която съществува – мигранти ще минават през България и както и да желаят Австрия, Германия и други страни, те няма да остават в България, тъй като нашата обществена система не допуска това, което те желаят. Те желаят да отидат на място, където могат да не работят и да употребяват услугите на обществената система, по-голямата част от мигрантите. По-голямата част идват, с цел да доят обществената система, която е в Австрия, Германия, Западна Европа, където тя разрешава да не се работи и да се получават доста по-големи приходи, в сравнение с те имат в своите страни ", изясни политическият анализатор.

За идната ротация Илия Лазаров бе безапелационен, че България би трябвало да има държавно управление. Според него това е по-добре, в сравнение с да отидем на следващите парламентарни избори:

" Видяхме, че през последните 3-4 години непрекъснато вършим избори, само че нищо не се случва от тях. Каквото и съглашение да се реализира е по-добро в сравнение с неналичието на съглашение ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР