Законопроектът има за цел да осигури висок стандарт на безопасност

...
Законопроектът има за цел да осигури висок стандарт на безопасност
Коментари Харесай

Ново законодателство за самоуправляващите се автомобили, рекламирано, за да направи пътищата по-безопасни и да стимулира растежа

Законопроектът има за цел да обезпечи висок стандарт на сигурност за тези коли, като прагът е, че те би трябвало да дават отговор на равнище, еквивалентно на това на деликатно и способен човешки лидер.

Също по този начин планува производителите на коли да поемат правна отговорност за това по какъв начин се държат колите, макар че прави разлика сред самоуправляващите се коли, които приключват цялото пътешестване автоматизирано, и тези, които приключват част от пътуването, изисквайки опцията за връщане на ръководството на човешки водач в избрани контексти.

Министърът на превоза лорд Дейвис от Гауър сподели: „ Безпилотните транспортни средства оферират невиждана опция за възстановяване на сигурността и свързаността на нашата пътна мрежа.

„ Необременени от отмалялост, заплеснатост, възприятие на незадоволеност или замайване и основани през цялото време, с цел да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата, самоуправляващите се транспортни средства биха могли един ден надалеч да надвишават с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР