Законопроект задължава властите на Дания редовно да предприемат мерки, за

...
Законопроект задължава властите на Дания редовно да предприемат мерки, за
Коментари Харесай

Дания подготвя закон за чист въздух

Законопроект задължава управляващите на Дания постоянно да подхващат ограничения, с цел да бъдат съкратени излъчванията на въглероден диоксид със 70% до 2030 година Очаква се законът да бъде признат през февруари следващата година.
Датското държавно управление на социалдемократите и 7 други партии от страната съгласуваха законопроекта, целящ редуциране на нездравословните излъчвания в атмосферата.
Планира се редуциране на нездравословните излъчвания със 70% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година, оповестява уеб сайтът на датското министерство за климата и енергетиката.
Освен това до 2050 година би трябвало да бъде реализирана климатична индиферентност, т.е. излъчванията от въглероден диоксид не трябва да надвишават размера, който може да бъде всмукан.
Предполага се, че тези цели ще станат наложителни както за актуалното държавно управление, по този начин и за тези, които идват на власт в бъдеще. Законопроектът съдържа и междинни цели, постигането на които би трябвало да се преразглежда постоянно. За тези цели се възнамерява разширение на състава на Съвета по климата в страната и увеличение на финансирането му.
Датският парламент (Фолкетинг) ще гласоподава документа през февруари 2020 година Очаква се законът да бъде признат, защото представители на партии, които го утвърдиха, заемат 167 от 179 места във Фолкетинга.
Датската асоциация за запазване на околната среда похвали законопроекта, като го назова " исторически ход ". Консолидирането на ограниченията за климата в законодателството приказва за успеваемостта на екологичните митинги, се споделя на уеб страницата на асоциацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР