Законопроект предвижда спиране на продажбите им от 2040 г.Продажбите на

...
Законопроект предвижда спиране на продажбите им от 2040 г.Продажбите на
Коментари Харесай

Калифорния готви забрана на ДВГ автомобилите

Законопроект планува прекъсване на продажбите им от 2040 година

Продажбите на бензинови и дизелови коли се чака да бъдат неразрешени в Калифорния от началото на 2040 година

Към 2040 година на територията на щата Калифорния може да бъде неразрешено потреблението на коли с мотори с вътрешно горене (ДВГ), според законопроект, за който оповестява SFChronicle.com.
още по тематиката
По-рано губернаторът на Калифорния Джери Браун съобщи, че към 2025 година по пътищата на щата ще има минимум 1,5 млн. електрическия автомобил. В момента в Калифорния са регистрирани 300 хиляди машини, което не замърсяват атмосферата.

„ Намираме се в сериозна точка, когато би трябвало ясно да осъзнаем какъв брой мощно влияние оказват нездравословните излъчвания върху смяната на климата ”, споделя един от създателите на законопроекта, добавяйки, че през днешния ден колите са виновни за 40% от нездравословните излъчвания в Калифорния.

Ако законопроектът бъде признат, то продажбите на ДВГ коли – бензинови и дизелови – ще бъдат неразрешени в Калифорния, считано от 1 януари 2040 година Подобни ограничения по отношение на ДВГ машините оповестиха и държавните управления на няколко водещи европейски страни, включително Франция и Англия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР