„Законодателят мъдро е поставил НСО на дистанция от всички власти.

...
„Законодателят мъдро е поставил НСО на дистанция от всички власти.
Коментари Харесай

Ген. Красимир Станчев: Трябва промяна в правилника за прилагане на Закона за НСО

„ Законодателят умно е сложил НСО на отдалеченост от всички управляващи. Общото управление е на президента, контролът е на Народното събрание, бюджетът се дефинира от изпълнителната власт. Тезата, че НСО е беззаконна, демонстрира искрено незнание “, разяснява пред БНР ген. Красимир Станчев, шеф на НСО.

Според него е належащо правилникът за използване на Закона за НСО да се промени:

„ В 50% от своя състав е устав за използване, в останалите 50% е организационен устав. Това е било остроумен ход на предходните началници... Имам хрумвания какви нови структурни звена, някои мога да закрия, само че нямам това право “.

В предаването „ Преди всички “ ген. Станчев акцентира, че е сигурен в хората, които стоят до първите мъже на страната:

„ Почти 11 години тези хора работят с премиера, няма напуснали и за толкоз време е построено доверие... Не съм уверен, че записите са направени в обстановка, в която защитата е била покрай него. За мен тези записи са с незнаен източник “.

По мотив случая с задържания подполковник от НСО, упрекнат от прокуратурата в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, ген. Красимир Станчев съобщи, че не може да носи отговорност за персоналния живот на чиновниците си, само че че това е една от аргументите да изиска потреблението на полиграф в службата.

Директорът на НСО счита, че службата не би трябвало да охранява неактивни политици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР