Законодателството да бъде променено така, че да се въведе наказателна

...
Законодателството да бъде променено така, че да се въведе наказателна
Коментари Харесай

Главният прокурор: Да се криминализира дори приготовлението за производство на нелегални цигари

Законодателството да бъде променено по този начин, че да се вкара наказателна отговорност за приготовлението за произвеждане на цигари, както и да се криминализира самото произвеждане на тютюневите произведения без данък. До момента съгласно закона се санкционират хора за продажба или предпазване на артикули без данък.

Това предложи основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на битката с контрабандата на цигари по време на комисията за битка с контрабандата в Народното събрание. На нея участва и Младен Маринов, за първи път като вътрешен министър.

В България има голям второстепенен пазар за произвеждане на машини за цигари и преработването им, които доста постоянно се изнасят и за Европа, сподели още основният прокурор и предложи да се криминализира и търговията с тези машини без лиценз.

По думите му незаконните заводи у нас са били самостоятелни. Фабриката в Карнобат е била оборудвана с два дизелови генератора, които са захранвали пространствата с ток. Не е имало по какъв начин да се откри единствено по това, че вътре има промишлено произвеждане, изясни Цацаров.

Открити са и голям брой характерни машини за пакетиране на цигарите и свиването им. 16 заводи в Европа са били разрушени благодарение на информация, подадена от Министерство на вътрешните работи. В някои от тях са открити и доста български служащи, първични материали и машини, импортирани от България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР