Законодателното събрание на Салвадор удължи вчера с един месец извънредното

...
Законодателното събрание на Салвадор удължи вчера с един месец извънредното
Коментари Харесай

Салвадор отново удължи извънредното положение

Законодателното заседание на Салвадор удължи през вчерашния ден с един месец изключителното състояние в страната, с цел да може президентът Наиб Букеле да продължи " войната " си против незаконните банди, в границите на която към този момент са задържани близо 66 000 души, съобщи Франс прес.

Това продължение, утвърдено с гласовете на 67 от общо 84 депутати, е дванайсетото, откогато влезе в действие изключителният режим, разгласен през март предходната година. 

Взето по самодейност на президента и одобрено от държавното управление, решението важи за цялата територия на страната, посочи ръководителят на Народното събрание Ернесто Кастро.

Войната против бандите, водена от държавното управление, даде опция на популацията в Салвадор да изпита възприятие на сигурност, както демонстрират социологическите изследвания, се отбелязва в законодателния акт.

По публични данни по време на тази " война " са осъществени до момента 65 795 ареста и са иззети 2513 огнестрелни оръжия.

Извънредното състояние, подложено на критика от правозащитници, дава на управляващите право да правят арести без заповед за арест. То бе въведено след вълна от 87 убийства, приписвани на " марас " – банди, които сеят гнет в Салвадор и в други страни от района, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР