Законодателни промени предлагат да бъде въведена функцията e Call на

...
Законодателни промени предлагат да бъде въведена функцията e Call на
Коментари Харесай

Въвеждат спешно повикване от превозно средство на номер 112

Законодателни промени оферират да бъде въведена функционалността „ e Call ” на единния европейски номер 112. Това е незабавно повикване от транспортно средство на номер 112, направено автоматизирано, за реализиране на звукова връзка сред пасажерите в транспортното средство и най-подходящия център за приемане на незабавни повиквания.

За измененията в Закона на Министерство на вътрешните работи на първо четене гласоподаваха 97 депутати, 48 бяха срещу, а 17 се въздържаха.

Предвиждат се още увеличение на санкциите за водачи на тежкотоварни МПС-та, неспазилите пътните знаци и основали непосредвена заплаха за придвижването да бъдат глобявани от 500 до 3000 лева Досега тя беше на стойност до 150 лева Глобите за паркиране наоколо и на спирки са записани на няколко пъти в закона, само че по друг метод. Поради тази причина Комисията по превоз предложи текста да бъде прецизиран до второ четене.

Разширяват се пълномощията на полицейските органи на Главна дирекция „ Гранична полиция ”. Това ще разреши на органите на реда да правят оперативно-издирвателна активност и да проверяват закононарушения на територията на цялата страна, в случай че те са в тяхната подготвеност.

Уреждат се и условията за подготовка на проверяващите служители на реда. Регламентират метода, по който ще се охраняват обекти на Министерство на вътрешните работи и се ширяват пълномощията на лицата, охраняващи обекти, които не са предоставени за защита от министерството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР