Законодателната програма на правителството в оставка съдържа над 40 законопроекта.

...
Законодателната програма на правителството в оставка съдържа над 40 законопроекта.
Коментари Харесай

Над 40 закона в програмата на кабинета. От нея зависят милиардите по Плана, на ход са депутатите -

Законодателната стратегия на държавното управление в оставка съдържа над 40 законопроекта. Тя е била приключена през вчерашния ден, заяви преди началото на днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков.

От осъществяването ѝ в заложените периоди зависи дали България ще получи средствата, планувани в Плана за възобновяване и резистентност. Те са в размер на 5.69 милиарда евро.

Заложеният период е шестмесечен, само че е належащо част от законопроектите да бъдат признати от Народното събрание за четири месеца.

" Във вчерашния ден завършихме законодателната стратегия на обединението, направена на база диалозите с всички съдружни сътрудници.

Днес ще бъде изпратена цялата стратегия.

Тя съдържа над 40 законопроекта, които би трябвало да бъдат признати през идващите 6 месеца, само че действително огромна част от тях би трябвало да бъдат признати през идващите четири месеца, в случай че желаеме България да продължи със същия ритъм и милиардите евро за асимилиране, които би трябвало да влязат в българската стопанска система, да се усвоят ", сподели Петков.

Изпълнението на програмата, респективно приемането на средствата, е пленник на решението на депутатите.

След свалянето на постоянния кабинет " Петков " след отдръпването на Има Такъв Народ от обединението и с избор на съмнение по самодейност ГЕРБ-СДС през юни президентът връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ - " Продължаваме промяната ". Оттам излъчиха сегашния вицепремиер Асен Василев за възможен идващ кабинет. Той и сътрудниците му имат задачата да завоюват нужните им за болшинство от най-малко 121 гласа в 47-ото Народно заседание, с цел да могат да прокарат законодателните си начинания.

Ще има ли болшинство в Народното събрание и второ държавно управление на Политическа партия ще стане ясно в петък, когато Василев би трябвало да върне мандата на президента Радев изпълнен или не. Във втория случай президентът връчва изследователски мандат на втората по резултат от последните парламентарни избори политическа мощ - ГЕРБ-СДС. Оттам оповестиха още по време на консултациите на " Дондуков " 2, че незабавно ще върнат мандата. Радев взема решение на кого да връчи третия мандат. Ако той е несполучлив, би трябвало да излъчи служебно държавно управление до провеждането на предварителни парламентарни избори и съставянето на постоянно държавно управление.

С оглед комплицираната обстановка и периодите за законопроектите през днешния ден министър председателят в оставка Петков още веднъж прикани депутатите:

" Ето за какво е толкоз значимо решението в идващите няколко дни на всеки един народен представител, който би трябвало да реши желае ли да закрие българския парламент и да направи невероятно тази стратегия да се осъществя, или ще поеме държавно отговорно отношение и ще застане зад развиването на България ". 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР