Законодателна програма от 79 точки за 6 месеца и Асен

...
Законодателна програма от 79 точки за 6 месеца и Асен
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Нинова предлага за премиер Асен Василев с програма за 6 месеца

Законодателна стратегия от 79 точки за 6 месеца и Асен Василев като кандидат-премиер, е единият от разновидностите, които водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предлага на Националния съвет, който сега се организира на " Позитано " 20, оповестява Епицентър. бг, базирайки се на свои източници.

Законодателната стратегия, която Нинова предлага, е програмата на кабинета " Василев " от първия изследователски мандат на Политическа партия, който не се осъществя, заради липса на поддръжка, сочи предварителната информация.

В нея са включени: избор на ръководител на Народното събрание до края на юли и избор на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ до 15 август. Тя засяга и дефинитивно приемане на законите за правосъдната власт и закона за КПКОНПИ.

Програмата е с краен период до края на годината и включва както приемането на държавния бюджет за следващата година, по този начин и попълване на всички постове, за които Народно събрание има избор.

В програмата с изключение на таймлайн за приемане на разнообразни нормативни актове са планувани и периоди за избор на членове на някои регулаторни органи, като съгласно уточненията би трябвало да бъдат излъчени от Политическа партия, Демократична България или Българска социалистическа партия.

Според проекта на Българска социалистическа партия, в случай че се сформира кабинет, до края на септември би трябвало да бъде номиниран нов шеф на Българска народна банка, както и да бъдат попълнени овакантените места в Комисия за защита на конкуренцията и КФН.

В бранш правораздаване е записано, че би трябвало да се организира избор на нови членове на Висшия правосъден съвет и на Инспектората към Висш съдебен съвет, чиито следва да изтекат през 2022 година

Предлага се и въвеждането на обединен държавен изпит за придобиване на юридическа подготовка, както и понижаване на нотариалните такси.

До края на септември пък съгласно програмата на трите партии би трябвало да бъдат признати промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ) и Наказателно-процесуален кодекс. С тях се цели постигането на промени в досъдебното произвеждане, с цел да бъде достигната по-голяма ефективност; основаване на ефикасен механизъм за следствие на основния прокурор и на търсене на отговорност при положение на закононарушение от основния прокурор според условията на неоправдателните решения против България.

В енергетиката се планува ускорение на построяването на нови нуклеарни мощности и прекосяване на АЕЦ " Козлодуй " на нуклеарно гориво, което не идва от Русия, както и гарантиране на сигурността на газовите доставки, в това число посредством диверсификация и подписването на дълготрайни контракти.

В инфраструктурата е записано дотъкмяване на автомагистрала " Струма " посредством най-хубаво решение без загуба на европейски средства, сключване на съглашение с Румъния за проектирането и построяването на 5 моста над Дунав, възлагане на проектирането на тунели при Петрохан и Прохода на Републиката, възлагане за довършването на проектирането на автомагистрала " Хемус " и продължението на " Черно море ".

В обособен текст е записано, че ще продължи оперативната работа по техническата подготовка за приемане на еврото на 1 януари 2024 година Ще бъде направен разбор на следствията от въвеждането на еврото, който да е основа на огромна разяснителна акция. Приоритет ще бъде и работата по присъединението на България към Шенгенското пространство.

Според написаните текстове от септември до края на ноември би трябвало да бъдат признати 21 законодателни промени, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност, които ще дадат опция България да стартира усвояването на второто заплащане от 13 милиарда лв. безплатни средства от Европа.

Българска социалистическа партия ще задържи още малко мандата, а депутатите от левицата щели да внесат законодателна стратегия за 6 месеца в Народното събрание. Ако тя бъде призната, то Корнелия Нинова е безапелационна, че с третия мандат ще бъде номиниран за министър председател Асен Василев, написа и " Труд ", като се базира на запис от засседанието, с който разполага.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР