Законността е маята на демокрацията. С тази заявка новият областен

...
Законността е маята на демокрацията. С тази заявка новият областен
Коментари Харесай

Новият областен управител на Пловдив: Ще работя за законността, създавам Борд на авторитетите

Законността е маята на демокрацията. С тази поръчка новият регионален шеф на Пловдив Йордан Иванов се ангажира да постанова сериозен надзор върху всички решения на общинските препоръки в региона. Иванов през днешния ден публично встъпи в служба, като алегорично ключът за Областта администрация и печатът на ведомството му бяха предадени от неговия предходник Ангел Стоев. Стоев пожела на Иванов здраве, мощ за положителни каузи и триумф в сложната активност, с която се натоварва. „ Нека не не помни, че най-големият капитал са хората. И в този момент грижата за техните ползи остава негова”, съобщи той.

На собствен ред новият губернатор на Пловдив очерта базисните цели, върху които ще работи, като акцентира, че няма да отстъпи от тези правила. Законността във всички нейни значение беше първият обрисуван приоритет. Като образец той уточни презастрояването на града, което, по думите му, е осъществено чрез противозаконни решения на Общински съвет.



„ Не можем да желаеме българските жители да съблюдават законите, когато самите институции не го вършат. И тъй като когато изискваш, би трябвало да покажеш – аз се наемам всяка една стотинка, която разходва Областна администрация, да бъде обществена и очевидна. Няма да има един прикрит документ. Вратите на Областна администрация са отворени за всички – публицисти, жители и представители на локалните власти”, сподели Иванов.

На второ място той уточни, че всички кметове на територията на Област Пловдив ще се употребяват с цялостната му поддръжка без оглед политическата им принадлежност.

„ Край на надменното отношение към локалната власт. Край на модела мятане на пари през джипката. Аз няма да свиквам кметовете тук. В най-скорошен порядък ще отида във всяка една община. Когато кметовете на дребните обитаеми места са сегрегирани от кмета на общината, тъй като са от разнообразни партии, и вратите на общината за тях са затворени, вратата на Областна администрация е отворена”, безапелационен бе той.



Иванов даде обещание неотложно да изиска предпочитаните планове според проектите за развиване на общините и да търси финансиране за тях без оглед кой кмет от коя партия е.

Той ще се срещне и с представители на районните държавни структури като Басейнова дирекция РЗИ, Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Новият регионален шеф има и една извънредно авангардна концепция от встъпването си в служба. Той счита да сътвори Борд на престижи. „ Повече от 10 години ни изясняват, че би трябвало да зачитаме и слушаме престижи. Този Борд на престижите няма да бъде основан от партийни служители, а от потвърдени специалисти в областите на градоустройство, спорт, урбанизъм, маркетинг и бизнес развиване и прочие. Ако властта е мъдра, този ръб ще диктува дневния ред на областта”, съобщи регионалният шеф.

Иванов добави своите цели с работата за справяне с пандемията. „ Поемам ангажимент и ще направя невъзможното, с цел да избегна непрофесионалния, безконтролен и погрешен спор, който предходната година беше следен сред Областта администрация и Община Пловдив по повод ръководство на пандемията”, уточни Иванов.

Не на последно място той разгласи желанията си да работи за промяна в локалното самоуправление. Той стартира хрумвания като избираемост на регионалния шеф и цялостна промяна на регионалната администрация и общините.

Все още не е ясно кои ще бъдат заместниците на Иванов, защото те се избират директно от премиера Кирил Петков. По отношение на рокади в администрацията на структурата Иванов бе сбит, че по този начин наречените „ трудоустроени служители, които нямат и по един час работа дневно, би трябвало да се тормозят за местата си. Докато всички хора, които работят съзнателно в Областна администрация, могат да бъдат спокойни”.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР