Законите важат за всички, включително за президента и премиера на

...
Законите важат за всички, включително за президента и премиера на
Коментари Харесай

Шефът на СРЗИ: Карантината на Радев и Борисов е свалена заради работата им |

Законите важат за всички, в това число за президента и премиера на България. И президентът Румен Радев, и министър-председателят Бойко Борисов извършиха наредбите на Столична РЗИ за карантиниране, след контакт със инфектиран с ковид човек. Ние не декарантинираме хора на инцидентен принцип. Заложено е в нормативен документ, че лица, които работят като лекари, санитари, медицински сестри, хора на първа линия, учители и хора, чиято социална работа е извънредно нужна, с цел да продължи процесът на работа, в която и да е форма, ги декарантинираме ". 

Това обясни началникът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев пред " 24 часа " във връзка със скоростното събаряне на карантината на президента и премиера. 

Румен Радев беше подложен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 пълководец на Военновъздушни сили ген.-майор Димитър Петров, само че по-късно бе свалена. Стана ясно и че министър председателят и министри са били контактни лица на зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков, който заяви, че е инфектиран. За по-малко от 24 часа, от финансовия министър и от Севделина Арнаудова.

Двата поредни негативни теста, които дадоха президентът и министър председателят са след инкубационния интервал, през който може да се развие болестта, което потвърждава, че и двамата не са инфектирани, споделя още доктор Пенчев.

10-дневната карантина защищава както контактните от първи ред, по този начин и хората към тях, по тази причина тя ще продължи да се изисква за всички контактни, добави той.

" В този интервал се чака да има някаква клинична симптоматика и в случай че сте на свободен режим има заплаха и за другите към вас, а те нормално са ви най-близките хора и тези, които обичате най-вече ", изясни доктор Пенчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР