Законите у нас са твърде либерални и позволяват тълкуване. Те

...
Законите у нас са твърде либерални и позволяват тълкуване. Те
Коментари Харесай

Шефът на Пътна полиция призова за затягане на законите

Законите у нас са прекомерно демократични и разрешават пояснение. Те би трябвало да бъдат затегнати. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Пътна полиция комисар Радослав Начев.

По думите му административно-наказателния развой по Закона за придвижване по пътищата е муден. Налагането на глоба би трябвало да става с един документ на място, а не да се търси лицето с месеци, безапелационен бе той.

Там където нещата зависят от мен, нужните промени могат да станат бързо. Там където обаче са нужни законодателни промени нещата стават постепенно, добави шефът на Пътна полиция.

Рачев съобщи, че една от главните му задания е да върне доверието на обществото в институцията. Реформата в пътна полиция би трябвало да е ориентирана към възстановяване на административното обслужване, добави той.

Комисарят прикани и за стягане на контрола по пътищата. Той разясни, че след са снимани повече от 8000 нарушавания на столичния бул. " Черни връх ". По думите му през нощта по улиците на София оперират 15 партула на Министерство на вътрешните работи.

По отношение на корупцията в Министерство на вътрешните работи Рачев уточни, че заплащането не е главната причина за корупция. Той добави, че се създават механизми за мониторинг на полицейските чиновници. Ще се прави и действителен надзор, като се изготвят периодически отчети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР