Законите и конституцията са задължителни за всички български граждани. Големият

...
Законите и конституцията са задължителни за всички български граждани. Големият
Коментари Харесай

Гешев за отказа на Рашков да се яви на разпит: Някои хора мислят, че законите важат само за другите, но не и за тях самите

„ Законите и конституцията са наложителни за всички български жители. Големият проблем у нас е, че някои хора мислят, че законите важат единствено за другите, само че не и за тях самите ”, сподели основният прокурор Иван Гешев във връзка отхвърли на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков да се яви на разпит в прокуратурата за изнесени от него данни за злоупотреби около строителството на Автомагистрала „ Хемус ”.

Гешев добави, че все още няма отправено към него прокурорско предложение за искане на имунитета на Рашков.

Главният прокурор заяви, че от Софийската градска прокуратура са се самосезирали и са упълномощили инспекция на ДАНС с оглед определяне на данни за закононарушение срещу републиката от Военен съюз – Българско национално опълчение „ Шипка “.

„ Става въпрос за съмнение за възможна активност, която опонира на българското законодателство и конституцията и която пази вероятно непознати национални ползи. Бих споделил, че е притеснително за българската национална сигурност “, уточни Гешев.

Не е ясно дали е имало други сигнали против тях, само че при предходния основен прокурор са правени инспекции и е имало искане да се заличи регистрацията на това съдружие, добави той.

„ Ние няма да допуснем зловредно съветско въздействие в България, което вреди освен на нашия интерес, а и на този на евроатлантическите ни сътрудници ”, безапелационен бе обвинител номер 1.

Гешев добави, че вследствие на хакерски атаки от Русия има следствие в Национална следствена служба и е допустимо хакерската офанзива в БНР да е част от това следствие.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР