Законът за реинтеграцията на Донбас, приет от върховната Рада и

...
Законът за реинтеграцията на Донбас, приет от върховната Рада и
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна: Законът за Донбас не е войнствен

„ Законът за реинтеграцията на Донбас, признат от висшата Рада и подписан от президента Порошенко е извънредно значим, само че никога не е враждебен. Той е ориентиран към мирното урегулиране в Донбас. Ние държим на спокойно урегулиране. Този закон подхожда на нашите отговорности по Минските съглашения, а не както се приказва и спекулира, че той ги нарушава. Целта е да се основат оптимални условия - юридически и други за реинтеграция на Донбас ", разяснява посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи, представен от телевизия " Европа ".

През седмицата президентът на Украйна Петро Порошенко се подписа под закон за реинтеграция на Донбас, в който този регион е избран като окупиран, а Русия – като „ агресор “. Целта на закона е да върне под контрола на Киев източните Донецка и Луганска области, които граничат с Русия и са под въздействието на подкрепяните от Москва сепаратисти. Конфликтът в Украйна продължава към този момент 4 години и макар действието на Минските съглашения, въоръжените конфликти и жертвите са всекидневие.

Освен това в закона се планува отбрана на парцелите на украинците, които са били принудени да изоставен региона поради военния спор.

„ Много е значимо, че там се плануват редица проблеми,тоест хората, които са краткотрайно напуснали окупираните територии и се намират в Украйна, така наречен краткотрайно преместени лица, те би трябвало да имат сигурност, че като се върнат ще им бъдат обезпечени правата, парцели и така нататък Законът също акцентира, че Украйна си съблюдава нейното право за защита, правото на защита планувано от статута на Организация на обединените нации “, заяви дипломатът.

Балтажи е безапелационен, че с използването на закона ще бъдат основани всички предпоставки за мирното разрешаване на спора. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР