Законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който

...
Законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Темата за президентска република тепърва ще бъде актуална

Законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ , който отхвърля хората и от Политическа партия „ ИТН “ се опитаме да променим това. Това съобщи пред „ БНР “ депутатът Ивайло Вълчев, който разяснява договарянията за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание. 

Той посочи, че тематиката с допитването до народа по отношение на смяната на държавното държавното устройство от парламентарна към президентска република , остава отворена.

„ Разговорът ще става все по-отворен, тъй като системата сега сама потвърждава нашата теза. Дори настоящето Народно заседание, вършейки работата си по този метод, с тези безкрайни съвещания, потвърждава че системата не разрешава един естествен политически живот. При една президентска република спечелилата от изборите партия към този момент щеше да има назначен министър-председател от президента, да се сформира държавно управление и да се работи “

Според него е ясно, че в интервал на инфлация и външна неустановеност е обикновено по-големи хрумвания да „ не бъдат толкоз вкусни за всекидневно разискване “ , само че в тази ситуация действителността прави тази тематика настояща . Поради тази причина от партията на Слави Трифонов не одобряват неслучването на референдума като някаква загуба, защото съгласно тях занапред ще бъдат водени диалози в тази посока. 

Той добави, че от „ ИТН “ ще продължат с договарянията и „ няма да затворят нито една врата, преди да види какво стои зад нея “ , само че в това време бе безапелационен, че обединяването „ Продължаваме промяната-Демократична България “ няма да получи тяхната поддръжка

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР