Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той

...
Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Има телевизии, които се хранят от всички министерства

" Законът за радиото и малкия екран би трябвало да бъде обмислен. Той е освен стар, само че и нездравословен . Очакваме парламент и да стартират измененията, тъй като обстановката е в действителност нетърпима ", разяснява министърът на културата проф. Велислав Минеков в четвъртък пред БНР. Според него Съветът за електронни медии е съвет с чисто политически функционалности.

" Не можем да приказваме за частни медии в България. Всичките, общо взето сходни, се устоят с пари от страната, със средства от министерствата, от общините, от познати фондации, от изцяло непознати фондации, от села, паланки, градове, музеи, хотели, заведения за хранене. Но когато страната е вътре, е смущаващо. Виждам малките екрани, които се хранят от всички министерства , получавайки приблизително по половин милион от всяко едно министерство. Другото е партийната хранилка. Няма партия, която е била до момента вътре в Народното събрание, която да не взе участие на всички места с голяма сума ", сподели Велислав Минеков, базирайки се на данни от обществения указател към Министерството на културата за собствеността на медиите и тяхното финансиране.

Не може частна медия да бъде ръководена с този тип хранилки , акцентира министърът и уточни образец с Радио К-2, където " сумите са просто някаква бедност " спрямо всичко това, което е видял, " изключително във връзка с гледаеми малките екрани ".

" Агенция Пътна инфраструктура - 5 000 лв., МТСП – 14 700 лв., Държавно дружество " Ръководство на въздушното придвижване " – какво прави това дружество вътре в радиото, не ми е ясно – само че съвсем 10 хиляди лв., Министерство на туризма – 10 хиляди лв., внезапно от банката, която се прочу напоследък: Българската банка за развиване – има едни инцидентно попаднали 70 хиляди лв. ", означи Велислав Минеков.

ББР е дала парите по контракт за акция за дуалното и професионално обучение, спонсорство от ББР, посочи Минеков. Запитан дали ББР е подпомагала и други медии , Минеков удостовери: " Колкото пожелаете . "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР