“Законът за надценките е една пазарна стъпка, чрез конкуренция да

...
“Законът за надценките е една пазарна стъпка, чрез конкуренция да
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Таванът на надценките ще задвижи конкуренцията и ще свали цените

“Законът за надценките е една пазарна стъпка, посредством конкуренция да задвижим пазара и се надявам това да е една хвърлена ръкавица към всички останали търговци. Много пъти съм казвал, конкуренцията е това, което е докара до регулация на пазара ”.

Това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, който участва на подписването на съглашение сред “Ел Би Булгарикум ” и Централният кооперативен съюз. 

ЦКС има към 3500 търговски обекта в цялата страна и по силата на съглашението ще се ангажира да продава продуктите на " Ел Би Булгарикум " на трайно ниски цени.

“Правителството пое самодейност за преодоляване на цените на храните - това е и една от тях - посредством държавното сдружение “Ел Би Булгарикум ”, да покажем, че може да има качествени артикули, които да съблюдават всички правила на производството. Използва се единствено българска суровина български закваски, сдружението дава отговор за съхранението на всички български закваски, и по този начин могат качествени артикули да доближават до българските жители ”, сподели още Стоянов.

Относно проектозаконът за тавана на надценките Стоянов сподели, че " за нас е значимо да се подсигуряват артикули на налични цени и минимално да се месят в пазара ".

“Затова концепцията е по един най-много два продукта от продуктова група - в случай че е кашкавал, даже да има 20 типа в един магазин, 2 продукта ще би трябвало да са с минимална надценка. Така ще бъде минимална намесата на страната, а също по този начин и ще бъде в поза на жителите. За тези един, два продукта надценката би трябвало да е до 10% ”, акцентира Никола Стоянов. 

Стоянов посочи и че осведомителният уебсайт за наблюдаване на цените на храните има 10 000 визити дневно. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР