Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро. Това

...
Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро. Това
Коментари Харесай

ИТН: Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро

Законът за персоналната помощ ще бъде реалност напълно скоро. Това сподели националният представител от ПГ на Има Такъв Народ Станислав Балабанов пред публицисти след среща с майки на деца с увреждания пред Народното събрание, съобщи Нова телевизия. 

Група майки недоволства пред северния вход на Народното събрание. С тях се срещнаха Виктория Василева, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

„ Като ръководител на Комисията за директното присъединяване на жителите още в едно от първите ми съвещания, бях поканил майките на децата с увреждания на среща с мен, с цел да чуем какви са им проблемите. Един от най-големите им проблеми беше законът за персоналната помощ, който трябваше да бъде входиран в Народното събрание. Тази тяхна борба те я водят от няколко години. ГЕРБ с тяхното компрометирано ръководство стопираха Закона за персоналната помощ толкоз дълго време. Още на идващия ден след, като чух какво желаят майките - аз и група народни представители от нашата партия Има Такъв Народ входирахме този закон в деловодството на Народното събрание. Ние като заричане изпълнихме това, което желаеха майките на децата с увреждания. Този закон е в ресора на обществената комисия. Тя е с ръководител от „ Продължаваме Промяната ”. Много се надявам безусловно скоро в най-бързо време този закон да се прегледа и да се одобри. Ние като групировка с 25 индивида свършихме по най-бързия метод всичко. Както знаете ние от Има Такъв Народ от дълго време поддържаме „ Системата ни убива " и майките на деца с увреждания. Този бюджет, който гледаме на второ четене, е признат на комисия от всички политически обединения. Законът за персоналната помощ е част от съдружното съглашение. Той ще бъде напълно скоро факт ”, съобщи Балабанов.

Депутатът прикани да се подхожда практично и да се отстраняват прочувствените изявления. По думите му ръководещите са заварили „ изтърбушена страна ” и вършат всичко допустимо да запълват проблемите, които са им оставили. „ Ние сме свършили безусловно всички, с което сме се разбрали с тях ”, сподели още Балабанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР