Законът за личната помощ няма да бъде отменян. Никой не

...
Законът за личната помощ няма да бъде отменян. Никой не
Коментари Харесай

Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона

Законът за персоналната помощ няма да бъде отменян. Никой не е правил сходен анонс, само че до 30 юни би трябвало да внеса в Народното събрание разбор по текстовете на закона и оферти за усъвършенстването им. В момента ми се желае оставката за това, че съблюдавам закона, който закон е препоръчан от същите тези дами, които са на площада. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е във връзка желаната ѝ оставка от страна на майките на деца с увреждания, които стачкуват пред Министерски съвет.

И Законът за персоналната помощ, и Законът за обществените услуги са признати с болшинство и с овации. Какво се случи няколко месеца по-късно, че да има такива тежки раздори в обществото, можем единствено да гадаем, съобщи Сачева.

Майките от "Системата ни убива " желаеха оставката на Сачева, тя им отговори

Законът за персоналната помощ има потребност от рационализиране, тъй като основава неравенства сред другите групи, а и има негативна финансова оценка. Всичките претенции на протестиращите възлизат на към 900 млн. лв., които сега няма по какъв начин да бъдат открити. Това обаче не значи, че хората, които имат потребност няма да олучат персонален помощник. Говорим за рационализиране на закона и за по-справедливо систематизиране на ограничавания финансов запас. В момента се вършат планове. В рамките на тази година разполагаме с 93 млн. лв. – единствено за хора с увреждания. Законът за персоналната помощ обезпечава само и единствено средства, а услуги за деца с увреждания и всички други, които имат потребност от тях, са регламентирани в Закона за обществените услуги, с който се дава услугит, като да вземем за пример дневни центрове, уточни общественият министър.

Няколко пъти се срещах с протестиращите. Лидерките им са членове на работните групи, те вземат участие в писането на законодателството. Защо вземат участие в писането на закони, след което стачкуват против тези закони, е мистерия за мен. Исканията на този митинг са напълно политически, съобщи Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Адриана Стоименова е назначена за зам.-министър на труда и обществената политика

Тя разяснява и недоволството на протестиращите от назначението на Адриана Стоименова за зам.-социален министър и настояването за оставката ѝ. Аз я предложих. Тя има задоволително огромен опит във връзка с писането на законодателство. Предлагам да ѝ бъде даден късмет да покаже какво може да работи. Ако не се оправи, мисля, че тя сама ще подаде оставка, сподели още Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР